Bericht

afvoeren grond

Hoi Plant je vlaggers,
Ik loop er tegen aan dat onze grond berucht is onder de hoveniers/grondbedrijven als industriegrond en we met een schoongrond verklaring moeten komen of dat er hoge kosten worden gerekend om het af te graven/afvoeren en opvullen. Hoe zijn jullie hier mee omgegaan?

Groetjes,
Marieke

Reacties

Monique Zuuring (Ontwerpteam Vossenpels)

Hoi Marieke,

In het verleden verstekten gemeentes een zgn. schone grond verklaring. Sinds enkele jaren is dat niet meer het geval. In Vossenpels (en de rest van de Waalsprong) is een bodemonderzoek uitgevoerd en daar waar nodig gesaneerd. Op basis van wettelijke normering is de grond geschikt bevonden voor woondoeleinden. Het rapport maakt onderdeel uit van de koopovereenkomt. Geschikt voor woondoeleinden betekent dat je je kinderen zonder zorgen in de tuin kunt laten spelen. Ook het telen van groente die je vervolgens smakelijk op eet is verantwoord.

Echter als je grond moet laten afvoeren, dien je deze eerst te laten keuren, alvorens je de grond gaat vervoeren. Daarvoor gelden andere regels. Het is helaas niet anders. Je zou eens kunnen vragen aan buurtbewoners hoe zij dat hebben aangepakt. Of aan de IbbN-ers van R10-R14. Zij hebben de tuinen gezamenlijk aangelegd en overtollige grond af laten voeren.

Succes.

Monique Zuuring (Ontwerpteam Vossenpels) donderdag 13 augustus 2015
John Pulles (Geïnteresseerde)

Het lijkt me goed om bij oplevering van een kavel de mensen aan te raden om dit voldoende uitgegraven op te leveren. Het zal goedkoper zijn om later indien nodig grond aan te voeren dan om een teveel aan grond af te laten voeren.

John Pulles (Geïnteresseerde) vrijdag 8 juli 2016
Monique Zuuring (Ontwerpteam Vossenpels)

Dag John, we leveren de kavels gemiddeld al zo'n 40 cm. onder toekomstig vloerpeil op. Dat is in de meeste gevallen toereikend om niet af te hoeven voeren. Maar toch bedankt voor de tip!

questionmark

Wil je reageren? Log dan nu in of maak binnen 5 seconden een account aan en praat met ons mee.

Inloggen