Bericht

Oproep: denk mee over de naam van je eigen straat!

Vossenpels biedt veel vrijheid. De plek, het ontwerp van je huis, de openbare ruimte. Veel mag je zelf bepalen. Dat gaat zelfs zover dat je als toekomstige bewoners van Vossenpels Zuid mee mag denken over de naam van je eigen straat!

De gemeenteraad heeft het thema Duitse filosofen vastgesteld voor Vossenpels. Daarbinnen geeft de gemeente bewoners graag de vrijheid. De voornaamste eis die wordt gesteld is dat de persoon al overleden moet zijn.

Zowel huidige als toekomstige bewoners zijn van harte uitgenodigd mee te denken. Laat ons je suggestie weten tijdens het event op 16 juni (zie bijeenkomsten op deze site). Alle inzendingen worden die dag gepresenteerd op de plattegrond en samen vormen ze een voorzet voor de staatnamencommissie. Uiteraard kunnen we geen garantie geven over besluiten die de gemeente hierin neemt.

Reacties

John Pulles (Geïnteresseerde)

"Baumgarten" lijkt me heel geschikt voor de straat door de Boomgaard! Zie natuurlijk Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_Gottlieb_Baumgarten

John Pulles (Geïnteresseerde) dinsdag 22 mei 2012
Monique Zuuring (Ontwerpteam Vossenpels)

Mooi dat je er meteen ingedoken bent John. Ik zou zeggen een schot in de roos!

Anneke Overmars (Ontwerpteam Vossenpels)

Sanne, het klopt, dat bij de gemeente voor de hele Waalsprong al een plan klaar ligt met thema's voor de straatnamen. Voor de verschillende buurten zijn landenthema's aangewezen, die uiting krijgen in bijvoorbeeld Engelse rockgroepen, Spaanse streken en Franse zangers/zangeressen. Voor de Vossenpels stond het thema Duitse filosofen al vast. Het voorstel voor de straatnamen wordt door de commissie straatnaamgeving van de gemeente op dit moment voorbereid voor besluitvorming door de raad. En als die akkoord gaat, zal Baumgarten vernoemd worden in de wijk.
Jouw suggesties zouden echter ook leuke zijn geweest... misschien kunnen ze nog gebruikt worden in andere delen van de Waalsprong! Stuur je reactie naar één van de leden van de commissie: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/gemeenteraad/raadsinformatie/archief3/commisie_straatnaamgeving/samenstelling

Ik ben benieuwd!

John Pulles (Geïnteresseerde)

Hoera, het meedenken heeft wat opgeleverd, maar wel jammer dat ons huis niet aan de Baumgartenstraat komt te liggen; bij nader inzien, Von Goethe is wel een hele bekende filosoof :-).
De 9 straatnamen: Immanuel Kantstraat / Baumgartenstraat / Georg Hegelstraat / Von Goethestraat / Karl Marxstraat / Rosa Luxemburgstraat / Duitslandstraat / Arendtstraat / Edith Steinstraat.

Hierbij de link naar het collegebesluit met een tekening voor de ligging van de straten:
http://www2.nijmegen.nl/mmbase/attachments/1434623/C20130319o_3.13Rvs_OK30_Straatnaamgeving_ontsluiting_nieuwbouwwoningen_buurt_Vossenpels.pdf

John Pulles (Geïnteresseerde) woensdag 20 maart 2013
questionmark

Wil je reageren? Log dan nu in of maak binnen 5 seconden een account aan en praat met ons mee.

Inloggen