Duurzaamheid

Energie, duurzaam natuurlijk!

Het enthousiasme voor duurzame energie staat in Vossenpels centraal. Zelfbouwers willen individueel of samen experimenteren met energie opgewekt uit zon, wind en water.

 

Vossenpels wordt niet aangesloten op stadsverwarming, maar op het gasleidingnetwerk. Nieuwe woningen moeten aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van energiezuinigheid. Dit wordt uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Momenteel geldt een EPC van 0,4. Houd bij de ontwerpfase al rekening met je wensen met betrekking tot energie en comfort. De keuze voor de installaties voor verwarming, ventilatie en sanitair hangen hier nauw mee samen. Niets is belangrijker dan een huis waarin je prettig woont.

 

Water, een schone zaak

Op het eigen erf kun je veel ideeen over duurzaamheid kwijt. Zuinig omgaan met regenwater is er een van. Een groene tuin met weinig verharding en een groen dak zijn niet alleen mooi, maar dragen actief bij aan een prettig en gezond woon- en leefmilieu. De grond en planten houden bovendien regenwater vast, zodat het bij heftige buien niet

 

We hebben ervoor gekozen om in de nieuwe woonbuurten huishoudelijk afvalwater en regenwater gescheiden af te voeren. Afvalwater spoelt via de riolering naar de zuivering. Regenwater gaat via een watersysteem naar de plassen die de gemeente in de nabijgelegen landschapszone aanlegt. Je kunt natuurlijk ook voor berging op eigen terrein kiezen, want met dat water sproei je straks ook nog eens een keer milieubewust je tuin.

 

In Vossenpels wordt een supersnel glasvezelnetwerk aangelegd.

Inloggen