Inrichting openbare ruimte

Vossenpels is een wijk voor zelf- en samenbouwers. De toekomstige bewoners krijgen zoveel mogelijk vrijheid om hun woondromen waar te maken. Die vrijheid en variatie komt ook in de openbare ruimte naar voren. Wij geven je graag alvast een kijkje in de plannen hiervoor: de Inrichtingsprincipes Openbare Ruimte zijn in concept bekend en voor uw beschikbaar gesteld.

 

De sfeer van Vossenpels

Vossenpels wordt een groene wijk met een parkachtige en groene uitstraling. Er is voor een simpele infrastructuur gekozen, met terughoudende aanwezigheid van verharding en ondergeschiktheid van de auto. Ontwerpen in de Vossenpels is niet kiezen uit chique straatmeubilair, maar een keuze voor groen, voor een kleurrijke variatie van bomen en graslanden, voor eenvoudige oplossingen en voor kleur.

 

Samen met bewoners

Het beheer van de openbare ruimte is in principe een taak van de gemeente. In de Vossenpels worden echter afspraken gemaakt, dat ook ook bewoners een rol krijgen in het onderhouden van hun openbare gebied. Daarmee krijgen bewoners zeggenschap over hoe hun leefomgeving er uit kan zien, en worden zij ook verantwoordelijk gesteld om het te onderhouden, met een budget dat vanuit de gemeente beschikbaar wordt gesteld.

 

 

Inloggen